Categorii
Afiliati

Sfaturi utile privind achizitia si buna functionare a unei imprimante

Sfaturi utile privind achizitia si buna functionare a unei imprimante

Cateva recomandari privind  folosirea sistemelor ciss si a cartuselor autoresetabile pentru a atinge un nivel maxim de performanta cu imprimanta dumneavoastra

         Imi permit sa va fac cateva recomandari pentru cei care folositi sisteme ciss sau cartuse autoresetabile - pentru a evita infundarea capului de printare folositi o cerneala dedicata Epson Cerneala UltraPixel Hi-Gloss este o cerneală pe bază de pigment, calitate de arhivă, fabricată pentru fiecare model de imprimantă Epson. Cele mai importante avantaje ale cernelurilor UltraPixel Hi-Gloss sunt densitatea, granulația fină, astfel eliminându-se riscul înfundării sau deteriorării capului de imprimare (probleme de care se lovesc majoritatea utilizatorilor de diverse tipuri de cerneluri), cât și un gamut de culoare extins la fel ca și în cazul cernelurilor originale Epson. *(aceasta cerneala comercializata de noi se vinde cu 12 lei sticluta de 100 ml ceea ce inseamna ca va ajunge pentru 20 de incarcari similar 20 cartuse originale. Pentru a functiona ireprosabil si a evita infundarea capului de printare ar fi bine sa listati odata la 10 zile*(doar in cazul in care printati de obicei la un interval mai mare de timp) o pagina care sa contina si o fotografie color iar la calitatea printului setati  best foto, setand aceasta calitate capul de printare isi foloseste toate duzele si altfel se evita uscarea cernelii pe capul de printare. Pentru a evita uscarea capului de printare si infundarea lui este recomandat sa listati toate documentele setand calitate printarii pe TEXT&IMAGINE deoarece prin aceasta setare capul de printare isi foloseste toate duzele, desi o sa dureze putin mai mult timp listarea documentelor folosind acest tip de setare este cel mai benefic pentru imprimanta.

Recomandam ca imprimantele inkjet*(pe cerneala) sa nu fie oprite niciodata*(preferabil sa ramana in stand by tot timpul) deoarece la fiecare pornire isi curata capul de printare automat iar in acel moment se consuma aproximativ 3-5% din nivelul cartuselor de cerneala. Majoritatea *(99% din imprimantele inkjet) nu consuma in regimul de stand by mai mult de 3 wati - aceasta inseamna maxim 3 ron in plus la factura de curent lunara.

IMPORTANT : UTILIZATI ACELASI TIP DE CERNEALA DE LA  ACELASI PRODUCATOR NU AMESTECATI TIPURILE DE CERNEALA DEOARECE SE PRODUC REACTII CHIMICE INTRE DIVERSE TIPURI de cerneala iar acestea POT DUCE LA DETERIORAREA PERMANENTA A CAPULUI DE PRINTARE - Atunci cand treceti de la cartusele originale ale imprimantei la cartuse compatibile cu cip autoresetabil sau sistem ciss, folositi doar aceste tipuri de cartuse pentru toate culorile - NU FOLOSITI UN CARTUS ORIGINAL ALATURI DE UNUL COMPATIBIL.

Desi producatorii imprimantelor nu recomanda folosirea cartuselor autoresetabile sau sistemelor ciss, datorita faptului ca, o parte importanta din castigurile lor provine din vanzarea consumabilelor, s-a dovetit ca utlizarea unui sistem de alimentare continua reduce cu pana la 98% costurile printarii indiferent daca printati color sau alb negru costurile vor fi aceleasi. Va veti permite sa printati pagini color avand un cost de maxim 2 bani/pagina la acoperire de 5% si maxim 15  bani la acoperire de 100%. *(exceptand costurile mediului de printare, al hartiei)

Recomandam sistemele ciss precum si cartusele autoresetabile atat datorita costurilor scazute dar si fiabilitatii acestora.

Tipuri de cerneala utilizate si comercializate:

Cerneala pe bază de pigment conține particule solide, opace, suspendate într-un lichid numit bază, moleculele fiind așezate într-o structură cristalină de dimensiuni cuprinse între 0.1- 2 micrometri. În cazul cernelurilor cu pigmenți, calitatea lor depinde de compoziția chimică a componenților, de modul de preparare și mărimea minimă și maximă a particulelor solide.

Cerneala dye este o soluție, care conține în cea mai mare parte apă pură, coloranți complet dizolvați în ea și componente speciale hidrosolubile. Datorită faptului, că orice colorant hidrosolubil nu este rezistent la acțiunea luminii, cerneala își pierde calitățile în timp. Avantajul ei fiind costul scăzut de producție.

Cerneala ecosolvent are o compoziție specială, conține pigment și se folosește de obicei pentru imprimări pe suport sintetic. La contact cu acestea, dizolvă puțin stratul de suprafată și, uscându-se, devin foarte rezistente la apă, lumină și oxidanți.

Cerneala de sublimare are proprietatea de a se transfera de pe suportul de hârtie special conceput, pe diverse obiecte tratate pentru acest proces. Sublimarea se produce în momentul în care temperatura aplicată permite transformarea moleculelor de cerneală din stare solidă în stare gazoasă și invers.

Cerneala reactivă(DTI) este o cerneală de sublimare, care poate fi utilizată la imprimarea directă pe suprafețe textile.

Pentru orice informatie sau sprijin ne puteti contacta:

 

     Luni  - Sambata: 10.00 - 21.00 

    id messenger: ultraexpert_ro
    email: ultraexpert_ro@yahoo.com
    orange: 0740 046 535  
             fax: 0358 814 686
 Skype Me™!www.UltraExpert.ro                    

Adresa: UltraExpert, Alba Iulia, Str. B.P. Hasdeu, nr.7, bl. C2, sc. B, ap.4 cod.510072

Nu sunt produse în această categorie.
Bazat pe UltraEXPERT.ro © 2019